La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

ALTA GARROTXA

L'Alta Garrotxa és un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. En el cas de la Garrotxa, abarca de forma total o parcial els termes de cinc municipis.

La seva orografia extremadament abrupta ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans al llarg de la seva història i ha permès el manteniment d'un espai natural relativament aïllat que conserva una important riquesa biològica, fins al punt d'haver estat declarat Espai d'Interès Natural i designat com Zona d'Especial Protecció per a les Aus dins la Xarxa Natura 2000. Actualment aquest espai està gestionat pel Consorci de l'Alta Garrotxa.

El relleu de l'Alta Garrotxa, marcat per valls profundes envoltades de cingleres i parets de roca, és el que dóna nom a l'espai: les garrotxes són les terres aspres i de mala petja. El paisatge de l'Alta Garrotxa és autènticament espectacular, no només per la magnificència del relleu, sinó també per la seva coberta forestal, dominada pels alzinars i les rouredes.

Aquest extens territori disposa, a més, d'una important riquesa de patrimoni cultural: jaciments arqueològics, masies, ermites, places carboneres...

 

EXCURSIONS:

 

PUIG DE COMANEGRA

Beget - Alta Garrotxa - Girona

IBP: 112                                                    detalls>>

TALLÓ I PUIG OU

la Vall del Bac - Alta Garrotxa - Girona

IBP: 104                                                    detalls >>

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?