La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

CINGLES DE BERTÍ I SANT SADURNÍ 

Els Cingles de Bertí i Gallifa són un conjunt de cingleres i relleus que formen part de la Serralada Prelitoral i que separen l'altiplà del Moianès de la depressió del Vallès.

Les de Bertí reben el nom de la parròquia de Sant Pere de Bertí ubicada a la part central del seu recorregut. Les de Sant Sadurní, també conegudes com de Gallifa, reben el nom de l'ermita que es troba al cim de la mola.

Son llocs destacats:

 

  • Sant Miquel del Fai, és un monestir en un relleix de la cinglera, amb l'església dins una balma en el punt on el Rossinyol salta des de la part alta dels cingles fins a la zona de Riells del Fai, al Vallès Oriental.
  • Sant Pere de Bertí, antiga església parroquial, romànica, de l'antic poble de masies disperses de Bertí, actualment despoblat.
  • Santuari de Puiggraciós, si bé una mica apartat a llevant, és un punt de referència de la zona, amb una vista immillorable dels cingles.
  • Els graus, són camins d'ascens aprofitant les zones més franquejables de la paret de la muntanya. Els més coneguts són el Grau Mercader (utilitzat antigament per baixar al mercat de Granollers des de les masies de la part alta), el Grau de la Trona, el Grau de Montmany i el Grau de Sant Pau.
  • El Clascar. Antiga domus fortificada del segle X, posteriorment convertida en masia i transformada a principis del segle XX en una mena de castell neogòtic. Actualment és en ruïnes.
  • El Castell de Gallifa
  • Sant Sadurní de Gallifa o de la Roca és una ermita romànica al municipi de Gallifa, al Vallès Occidental. És al cim de la Mola, a 942,3 metres d'altitud. És al nord-est del poble de Gallifa, a l'extrem meridional del Serrat Punxegut. 
  • El Castell de Gallifa és una obra del municipi de Gallifa (Vallès Occidental) declarada bé cultural d'interès nacional. És un petita fortificació que fou el centre històric i jurisdiccional del terme a l'edat mitjana i que està formada per la fortificació i la capella, actualment coneguda com a Santuari ecològic de Gallifa.

 

 

EXCURSIONS: 

Bertí

Riells del Fai - Vallès Oriental - Barcelona

IBP: 74                        detalls >>

Sant Sadurní de Gallifa

Gallifa - Vallès Occidental - Barcelona

IBP: 82 detalls >>

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?