La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Com evitar el fred a l'hora de dormir

Posted 13/12/2012

Quantes vegades no hem passat la nit del lloro en un bivac improvisat, en una tenda de campanya o fins i tot en algun refugi lliure. A continuació us presentem alguns consells que us poden ajudar a dormir millor.

ANAR AL LLIT CALENT

Fer un salts, o flexions no gaires - prou per entrar en calor, però abans de començar a estar suat. Si us fiqueu en un sac de dormir quan teniu fred és probable que us mantingueu freds, com a minim, durant una bona estona.

COMBUSTIBLE A TOPE

Si preveieu que serà una nit molt freda considereu un aperitiu abans de l'hora d'anar a dormir, això mantindrà encesa la vostra caldera. La crema lenta d'aperitius grassos són millors que els sucres refinats o que la cafeïna o teina.

AIGUA

Necessiteu estar ben hidratats per mantenir la calor. La quantitat d'aigua que heu de beure, entre una hora o dues abans d'anar a dormir, està determinada per com de ràpid la processeu. Si us heu d'aixecar d'hora, beure molta aigua abans d'anar al llit, servirà com un despertador natural - pot ser difícil d'obtenir la distribució correcta. Si la natura truca a mitja nit aixequeu-vos i aneu-hi! Aguantar-vos us farà tenir més fred.

ROBA

Canvieu-vos la major quantitat de roba que sigui possible. La roba que portàveu tot el dia serà una mica més humida i freda. Si la feu servir al llit haureu de escalfar la roba humida i freda abans d'entrar en calor.

AMPOLLES D'AIGUA CALENTA

Considereu la possibilitat d’omplir la cantimplora o ampolla d'aigua amb aigua calenta, envoltant-les amb una mica de roba de recanvi i escalfeu el vostre sac de dormir abans de ficar-vos dins.

FER SERVIR BARRET O GORRA DE LLANA

Perdem la calor pels nostres caps. No és un conte de iaies; utilitzeu també un barret per mantenir els peus calents.

MANTENIR EL NAS I LA BOCA FORA

No poseu el nas i la boca dins del sac de dormir. La humitat de la respiració farà que el sac i la roba s’humitegin. Un bon disseny de l’estil mòmia del sac de dormir us permetrà tancar-lo de manera que només el nas i la boca estiguin exposats.

MANTENIR-VOS AILLATS DEL TERRA

Dormir calent significa mantenir-se aïllat del terra. Una bona màrfega aïllant és important.

MITJONS PER DORMIR

Si patiu de peus freds tracteu de mantenir un parell de mitjons de llana gruixuda específics, fent-los servir només dins del sac de dormir.

SACSEJAR EL SAC

Independentment del tipus d'aïllament que porti el sac de dormir estarà comprimit de portar-lo a la motxilla. Fer una bona feina sacsejant-lo i redistribuint l'aïllament abans d'entrar al sac.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?