La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

MUNTANYES DE TIVISSA I VANDELLÒS

Les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs són un conjunt de serres de la Serralada Prelitoral Catalana. L'espai està dividit en dues unitats orogràfiques: les muntanyes de Tivissa (a l’oest i més interiors) i les de Vandellòs (a l’est i de caràcter litoral). Aquestes serres mostren uns relleus calcaris abruptes típics de les serres prelitorals meridionals.
L'elevació màxima és de 728 metres al Molló Puntaire; altres cims importants són el Tossal de l'Alzina i la Mola de Genessies. Són unes muntanyes seques, esquerpes i gairebé despoblades.
El conjunt pertany a la Serralada Prelitoral, tot i que la serra de la Mar, les Moles del Taix i los Dedalts es troben a la mateixa línia de costa.
L’Espai Natural Protegit de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs va ser incorporat al PEIN pel Decret 328/1992, pel qual es va aprovar el PEIN. Aquest Espai va ser declarat per primera vegada com a LIC el 1997 i com a Zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) el 2005; posteriorment va ser ampliat com a espai Natura 2000 mitjançant l’Acord del Govern 112/2006, de 5 de setembre, que va aprovar la xarxa Natura 2000 a Catalunya. Així mateix, mitjançant el Pla especial se'n va fer la delimitació definitiva. Aquest Pla complementa el règim normatiu bàsic de protecció establert pel PEIN amb determinacions específiques per a aquest Espai.

 

EXCURSIONS:

Mola de Genessies

Tivissa - Ribera d'Ebre - Tarragona

IBP: 104                                                      detalls >>

Serret dels Avencs i Molló Puntaire

Vandellòs - Baix Camp - Tarragona

IBP: 79                                                        detalls >>

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?