La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

RIPOLLÈS

El Ripollès és una comarca pertanyent a Girona situada al vessant sud del Pirineu Oriental que comprèn la capçalera del riu Ter i el seu afluent Freser (valls de Camprodon i de Ribes respectivament). Limita amb les comarques de la Baixa Cerdanya, el Berguedà, Osona, la Garrotxa, el Vallespir, el Conflent i l'Alta Cerdanya. Destaca per la presència d'art romànic.
Al nord hi ha un conjunt de massissos i serres del Pirineu axial amb cims elevats: la Creu de Maians (2020 m), Puigmal (2909,8 m), Pic de Finestrelles (2827 m), Pic d'Eina (2789 m), Pic de Noufonts (2861 m), Pic de l'Infern (2869 m), Pic de Bastiments (2881 m), Pic de la Dona (2702 m), Costabona (2465 m), i Montfalgars (1610,8 m). Tots aquests cims es troben en la línia fronterera amb França.
Més cap al sud hi ha una altra alineació de muntanyes, paral·lela a l'anterior. A l'oest hi ha la serra de Montgrony i cap a l'est la Serra Cavallera (Taga, 2039,9 m).
Seguint més cap al sud hi ha d'altres alineacions muntanyoses paral·leles a les anteriors, totes elles pertanyents als Pirineus. Al sud-oest trobem els rasos de Tubau i la serra de Matamala. Al sud-est hi ha un conjunt de serres que entren en contacte amb la serralada Transversal: serres de Milany i de Santa Magdalena i el Puigsacalm (1514 m) en el límit amb la Garrotxa.

 

EXCURSIONS:

SERRA DE MONTGRONY: Costa Pubilla

Santuari de Montgrony - Ripollès - Girona

IBP: 89                                                        Detalls >>

Cims orientals de Núria

Santuari de Núria - Ripollès - Girona

IBP: 162                                                      Detalls >>

Cims del Circ de Freser

Aparcament refugi d'Ulldeter - Ripollès - Girona

IBP: 133                                                      Detalls >>

ASCENSIÓ AL PUIGMAL

Coll de les Barraques - Ripollès - Girona

IBP: 129                                                  Detalls >>

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?