Via G.E.D.E. al Sentinella

És una de les roques primiceres de Montserrat i tots els escaladors acaben passant-hi un dia o altre. Es troba a la part S. de la Serra de les Paparres. L’aresta Brucs és una ascensió amb categoria i amb l’estil que caracteritza l’escalada montserratina, delicada, amb presa petita però bona, de dificultat força mantinguda en alguns trams (V+ 90m). Després de diversos intents, Santacana i Gómez l’aconseguiren el dia 27-09-1953.

Aquest va ser un dels nostres objectius, des de que vam tenir coneixement de la seva existència, i un cop la vam veure de prop ja no ens la vam poder treure del cap.

Al incorporar-se l’Albert a la nostra cordada vam veure la oportunitat d’intentar fer-la amb la forta creença que seria possible. Així va ser com un fresc matí d’octubre ens vam posar mans a la paret, mai millor dit, i vam gaudir d’una de les millors escalades, de la seva categoria, que es poden fer a Montserrat. Per acabar-ho d’arrodonir un ràpel volat va servir de digne colofó a la nostra activitat.