Sortida de pràctiques de FTMPM

Les classes del bloc específic ja han quedat enrere, la sortida de pràctiques de medi ambient, molt interessant per cert i amb el record de fred patit fins ara, també.

Hem enfilat la recta final, ens les tenim que veure amb tres sortides seguides de dos dies i només un dia de descans intercalat per acabar amb la reina de les sortides, tres dies amb un bivac i un refugi lliure perquè ens quedi el cos a gust.
La primera, ja l’hem superat, i ha estat una bonica experiència per recordar, tant per l’ambient creat per tots plegats, com pel magnífic escenari alpí en què s’ha dut a terme així com per la meteorologia que, sens dubte, ha estat la nostra aliada.
L’ascensió al Pic de la Coma del Forn (2.683 m) hagués estat, per si sola, motiu suficient per justificar aquesta sortida, per la seva situació excel·lent mirador de tot el Pirineu central i oriental i per la bellesa de l’entorn però, no hi havia prou , havíem de posar-li la cirereta al pastís i que millor que un campament d’iglús just al costat de l’Estany de Mascarida. (Coordenades UTM: 31T  x=352276  y=4725815)

La resta de les pràctiques haguessin pogut quedar menyspreades però cal reconèixer que han estat plenes de contingut útil per al desenvolupament de l’activitat de conducció de grups amb raquetes per alta muntanya, i tot gràcies a la paciència, el coneixement i les dots pedagògiques de nostre mestre: Marcos Díaz, més conegut com Marquitos (potser hauria de dir MOLT conegut si tenim en compte la quantitat de gent que va arribar a saludarlo al llarg dels dos dies d’activitat ), encara que si he de destacar alguna cosa per sobre de tot és que estem davant d’un gran guia i un millor company.
I que hagués estat d’aquesta sortida sense la resta del grup que ens vam donar suport davant de les adversitats i vam treballar colze a colze per tirar endavant el bivac d’emergència sense defallir en cap moment. Gràcies Ernest pels teus ànims sempre atent a l’estat dels altres, gràcies als reis de la pala, Vane i José Manuel (per cert, tinc entès que volen construir unes cases rurals de neu als voltants, però no ho digueu aningú ) , tampoc voldria deixar d’esmentar a l’home de neu, Jordi M. el voluntari per a tot ( va faltar poc per convertir-lo entre tots ) i a tota la resta moltes gràcies per tot i endavant que ja falta poc.

Agraïments: Especial menció a tot el personal del refugi i de la resta de les instal·lacions per la seva simpatia i col·laboració i sobre tot per anar a buscar el pal que va caure del telecadira.
Fins aviat ha estat un plaer.