Excursió al Puig Castellar

Aquest és un itinerari sense gaire desnivell, d’una distància mitjana, molt a prop de Barcelona, amb unes vistes espectaculars de l’àrea metropolitana i la desembocadura del riu Besos i al que es pot accedir amb transport public. Això fa que sigui ideal per passar un matí caminant, gaudint de l’entorn sense cap mena de dificultat i estan a casa a l’hora de dinar.

El camí s’inicia a la parada d’autobusos de l’hospital germans Trias i Pujol a Can Ruti i segueix el GR-92, passant pel Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, fins que arribem a les restes arqueològiques del poblat ibèric de Puig Castellar on podem fer una visita pujant fins dalt del Turó i gaudir d’unes magnífiques vistes del Barcelonès i el Vallés Occidental, després retornarem sobre les nostres passes fins arribar al trencall que baixa fins la font de Sant Roc a Santa Coloma de Gramanet molt a prop de la parada de l’autobús que ens acostarà a la propera estació de metro.