Miranda de Sant Jeroni, l’Albarda Castellana i Miranda dels Ecos

El massís de Montserrat, donada la seva especial orografia, ens permet crear infinitat d’itineraris amb només modificar, afegint un tros per aquí i traient un altre tros per allà, de manera que et permet anar coneixent la muntanya dia a dia i sense deixar de sorprendre’t.

L’itinerari proposat és exigent per la distància i el desnivell i no apte per a persones que pateixin vertigen i que no tinguin practica en la utilització d’equipament d’ajuda en la progressió, com cordes, cadenes, etc. Té l’origen i el final al Monestir i ascendeix a tres miradors excepcionals, com són: la Miranda de Sant Jeroni (1.237 m) punt culminant del massís, l’Albarda Castellana (1177 m) i la Miranda dels Ecos (1.223 m)

En el seu recorregut, a més de les ascensions comentades anteriorment, visitarem, Sant Benet, Sant Salvador, la Serra de les Lluernes, el Cavall Bernat, el Camell de Sant Jeroni, pujarem pel camí equipat de la canal dels Micos, vorejarem el Montgròs i Els Plecs del Llibre, impressionant conjunt d’enormes roques, i tornarem al monestir per la canal de Migdia, Camí dels Francesos i finalment el Camí Vell de Sant Jeroni.

Segurament arribarem cansats però l’experiència viscuda ens farà sentir feliços i amb ganes de repetir o de buscar noves excursions per aquesta muntanya singular.

Powered by Wikiloc