Travessa de Montserrat vessant sud

Serrat del Faraó des del Coll de Moset (821m)

Aquest itinerari és una bona alternativa hivernal doncs el sol, si en fa és clar, ens acompanya gairebé durant tot el recorregut. Com podeu imaginar les vistes panoràmiques en general son vers la banda de Collbató i el Bruc i sempre a mitja alçada del massís, a excepció del pas per Sant Joan, punt més alt del recorregut, on les vistes també s’estenen a la banda del Llobregat.

El motiu de que el recorregut és vers ponent tant sols es deu a que els horaris del tren dels FGC son més adequats a l’hora d’inici que no pas els autobusos de la Hispano Igualadina i donat que està pensat per aprofitar el transport públic, penso que és la millor alternativa. Com a conseqüència daixò l’ascensió acumulada (1477 m) és considerablement més gran que el descens acumulat (1080 m). Principalment per la pujada des de Montserrat Aeri fins a Sant Joan.

Donada la llargada de la travessa: 17,3 km i els desnivells acumulats, d’ascens i descens, aquest itinerari no es aconsellable que la facin persones que no estiguin acostumades a trajectes d’aquestes característiques.

És fàcil retallar l’excursió, be començant al monestir, per exemple, o finalitzant a Collbató o Can Jorba. Alternatives hi han força només cal una mica d’imaginació.

Un cop s’ha passat la cruïlla del camí de l’Artiga Baixa cal anar molt en compte d’agafar el camí correcte doncs la travessa consisteix en anar enllaçant camins que tan sols aprofitem parcialment. Portar mapa és imprescindible sinó és coneix prou la regió.

No cal dir que podeu adreçar-vos per qualsevol consulta o aclariment.