Savassona i Casserres

Panoràmica NE des de Sant Feliuet

Bonica excursió que ens porta a conèixer els principals indrets de Savassona, com ara l’ermita de Sant Feliuet i el seu entorn, amb el Dau i la Pedra dels Sacrificis. També hi podem veure el castell i Sant Pere de Savassona. Posteriorment, el recorregut s’allarga fins al Ter i el monestir de Sant Pere de Casserres pel sender de petit recorregut PR-C40. Tornem pel GR-210 a fi d’evitar-nos tornar per Savassona.

Iniciem el recorregut a la població de Tavèrnoles, on després de visitar l’esglèsia de Sant Esteve ens dirigim, en direcció al punt per on hem arribat al poble on trobem un pal indicador. Creuem la carretera que porta al parador i continuem uns 200 m per la pista asfaltada que va a la urbanització de Can Mon. La desviació a la dreta té un pal indicador. Seguim per la pista de terra, passem per l’explotació agropecuària de les Benerigues. Després de 150 m enllacem amb el GR-210 que en aquest punt continua per la nostra esquerra en direcció a Roda de Ter. Continuem per la nostra pista i en 500 m deixem la pista i el GR-210, per on tornarem després, i agafem el camí que puja per la dreta. Son 480 m en els que superem gairabé 90 m de desnivell per plantar-nos de nou a la carretera del parador.Com que volem veure de prop el castell i l’esglesia de Sant Pere de Savassona, creuem la carretera i seguim la pista que en menys de 200 m ens porta al conjunt de propietat privada, tal com indica el rètol de l’entrada.